Ingrediënten
- 70 – 100 gram ongekookte volkoren penne/fusilli per persoon
- 125 gram kipfilet per persoon
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram groente per persoon: rode paprika, champignons, cherrytomaatjes
- 1 handje rucola per persoon
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt per persoon
- 1 flinke theelepel groene pesto per persoon (dagkeuze)
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel (gedroogde) basilicum
Instructies
- Bereid de volkoren pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Snipper de ui en knoflook fijn.
- Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet samen met de ui en knoflook.
- Snijd de groenten en voeg de groenten toe aan het kipmengsel. Snijd ook de cherrytomaatjes in partjes en houd apart.
- Voeg de halfvolle yoghurt en pesto in een apart kommetje samen. Voeg ook de tijm, rozemarijn, oregano en (gedroogde) basilicum toe. Roer goed door elkaar.
- Voeg het yoghurtmengsel toe aan het kipmengsel en roer nog 1 minuutje goed door.
- Serveer de pasta samen met het kip-pestomengsel.
- Voeg het handje rucola en de cherrytomaatjes toe als de kip-pesto pasta op het bord ligt.
- Eet smakelijk!!
© 2023 Copyright Ditsvit