Ingrediënten
- 150 gram havermoutvlokken
- 300 ml Optimel appel kaneel kwark
- 2 rauwe eieren
- 8 gram bakpoeder
- 2 kleine appeltjes of 1 grote appel
- 50 gram rozijnen
- 1 eetlepel kaneel of koekkruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Wel de rozijnen circa 15 minuten in lauwwarm water.
- Was de appels. Verwijder het klokhuis van de appel(s) en snijd de appel(s) met schil in kleine stukken.
- Voeg de havermoutvlokken, kwark, rauwe eieren en bakpoeder bij elkaar in een kom en roer alles met een lepel goed door elkaar.
- Dep de rozijnen droog en voeg toe aan het kwarkmengsel. Voeg ook de stukjes appel en kaneel/koekkruiden toe. Meng nogmaals goed door elkaar.
- Bekleed het cakeblik met bakpapier en schep het mengel in het cakeblik. Druk het mengsel goed aan met de lepel. Zet het geheel 40 minuten in de oven. Controleer af en toe of de bovenkant van de cake niet te donker wordt.
- Snijd de cake in 12 plakken. Smullen maar! Goed om te weten: De cake blijft wat nattig van de binnenkant. Eén plakje cake bevat 95 kcal. De overige plakken kun je per stuk in vershoudfolie verpakken en in de vriezer leggen. Makkelijk als tussendoortje.
Notities
Cakeblik à 30 cm
Bakpapier
Vershoudfolie
© 2023 Copyright Ditsvit