Ingrediënten
- 1 pak (half)volkoren lasagnebladeren (je hebt niet het hele pak nodig)
- 500 gram mager rundergehakt
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram groente per persoon. Je kunt de groenten zelf snijden (prei/wortel/courgette/paprika/bleekselderij/champignons) of kiezen voor voorgesneden Italiaanse groenten.
- 500 ml gezeefde tomaten (‘passata di pomodoro’)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 handje geraspte 30+ kaas
- 4 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels rozemarijn
- 2 theelepels (gedroogde) basilicum
- 2 theelepels oregano
- 0,5 theelepel zwarte peper
- Optioneel: snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Rul het gehakt en voeg de ui knoflook toe. Voor het rullen van het gehakt heb je geen olie nodig, het gehakt is al vet van zichzelf.
- Voeg de groenten toe aan het gehaktmengsel en bak even mee.
- Voeg 500 ml gezeefde tomaten toe samen met de kruiden: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, (gedroogde) basilicum, oregano, peper en eventueel zout.
- Laat het geheel warm worden. Proef vervolgens even of er voldoende kruiden in zitten. Zo niet, voeg extra kruiden naar eigen smaak toe.
- Vet de ovenschaal in met een eetlepel olijfolie.
- Bouw nu de lasagne op: eerst een laagje gehaktmengsel, vervolgens een laagje lasagnebladeren etc. Sluit af met een laagje gehaktmengsel. Bestrooi met een handje geraspte 30+ kaas.
- Lees de verpakking van de lasagnebladeren om na te gaan hoe lang de lasagne in de oven moet. Onze lasagne was in 30 minuten klaar. Serveer eventueel met een zelfgemaakte salade.
- Eet smakelijk!!
© 2023 Copyright Ditsvit