Werkwijze

Stap voor stap

Gewichtsconsulent in Lemelerveld en omgeving.

Kennismaking

In het eerste gesprek maken wij vrijblijvend en kosteloos kennis met elkaar. In dit gesprek kun jij aangeven wat jouw verwachtingen en doelen zijn. Op basis daarvan kunnen we bepalen of ik jou daarbij kan helpen. Daarnaast zal ik jou uitleg geven over mijn aanpak en wat je van mij kunt verwachten rondom de begeleiding. Dit gesprek zal hooguit 30 minuten duren en vindt plaats bij jouw thuis. Aan de hand van dit gesprek besluit jij of je wilt starten met de begeleiding vanuit DitsVit. Hier mag je gerust nog een nachtje over slapen.

Mocht je geen behoefte aan een kennismakingsgesprek, dan kunnen we meteen een intakegesprek plannen.

Intakegesprek

Je hebt besloten om te starten met de begeleiding vanuit DitsVit? Dan zal ik jou voorafgaand aan het intakegesprek vragen om een intakeformulier in te vullen en een voedingsdagboek drie dagen nauwkeurig bij te houden. Het intakeformulier en het voedingsdagboek wordt tijdens het intakegesprek besproken. Ook volgt er een meetmoment. Hierbij wordt jouw gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa en visceraal vet bepaald door een lichaamscompositiemeter (weegschaal). Hiervoor hoef je alleen jouw sieraden af te doen en sokken uit te doen. Ook wordt jouw middelomtrek gemeten met behulp van een omtrekmeter. Jij bepaalt of je voor het bepalen van de middelomtrek je shirt/hemd aanlaat of uitdoet.

Vervolgconsulten

Het intakegesprek wordt gevolgd door vervolgconsulten. Tijdens de vervolgconsulten vindt er opnieuw een meetmoment plaats. We bespreken de resultaten maar ook jouw ervaringen. Daar waar nodig wordt het advies bijgesteld. Bovendien hoop ik jouw voedingskennis steeds verder te kunnen vergroten door tijdens de consulten bepaalde onderwerpen te bespreken. De focus ligt namelijk op de langere termijn zodat jij hier de rest van jouw leven een beroep kunt doen op jouw eigen opgedane kennis waardoor je verantwoorde keuzes kunt maken.

 

Ga jij deze uitdaging met mij aan?   

Ik wil graag meer weten

Ontdek mij op Socialmedia

Voor de laatste tips zie mijn socialmedia