Spaghetti Bolognese zonder zakje

Spaghetti Bolognese zonder zakje

Spaghetti Bologne - DitsVit

Aantal

1 persoon

Ingrediënten

• 50 tot 100 gram ongekookte volkoren spaghetti per volwassene
• 150 gram rundergehakt per persoon
• 250 gram groente per persoon (Ik gebruikte verse groenten: courgette, winterwortel, paprika, prei. Voorgesneden groente is ook prima)
• 1 rode ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden
• 2 theelepels tijm
• 2 theelepels rozemarijn
• 2 theelepels paprikapoeder
• Een flinke snuf zwarte peper
• 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
• 1 blikje tomatenpuree (à 140 gam)
• Eventueel een snuf cayennepeper voor de pittige eters onder ons

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Was en snijd de groenten indien je voor niet-voorgesneden groenten hebt gekozen.
3. Rul het gehakt in een pan en voeg de knoflook en ui toe. Olie/Boter is niet nodig.
4. Voeg uiteindelijke alle groenten toe aan het gehakt en zorg er voor dat alles beetgaar wordt.
5. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
6. Voeg de Italiaanse kruiden, tijm, rozemarijn, paprikapoeder en peper toe en roer opnieuw goed door.
7. Laat het geheel nog een minuut of 5 pruttelen en proef of het gehaktmengsel voldoende op smaak is voor jou. Voeg anders meer van bovenstaande kruiden toe.
8. Serveer de bolognesesaus/gehaktmengsel bij de volkoren spaghetti.


Eet smakelijk!