Onstuimige ovenschotel

Onstuimige ovenschotel

DitsVit Onstuimige ovenschotel

Aantal

2 personen

Ingrediënten

• 400 gram kruimige aardappels
• 300 gram mager rundergehakt
• 1 prei
• 2 uien
• 200 gram champignons
• 70 gram tomatenpuree
• 2 eetlepels ketjap manis (dagkeuze)
• 2 theelepels gedroogde tijm
• 1 theelepel kaneel
• Optie: een snufje cayennepeper voor wat meer pit
• 1 eetlepel bak- en braadvet (bijv. Becel Original voor koken en bakken)
• 2 friszoete appels (bijv. elstar)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook ze gaar.
3. Snipper de uien.
4. Was de prei en snijd fijn.
5. Snijd de champignons in kwarten.
6. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
7. Was de andere appel af en snijd de ongeschilde appel in dunne plakjes. Verwijder alleen de pitten, het klokhuis wordt in de oven zacht.
8. Rul het gehakt. Voeg na 5 minuten de prei, ui en champignons toe en bak 3 minuten mee.
9. Vet ondertussen een ovenschaal in.
10. Voeg de tomatenpuree, ketjap manis, tijm en evt. de cayennepeper toe en verwarm nog 2 minuten.
11. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.
12. Giet de aardappelen af en houd een beetje kookvocht achter. Pureer de aardappelen, voeg het kookvocht - geleidelijk - toe. Zorg ervoor de puree niet te nat wordt. Voeg ook een eetlepel bak- en braadvet toe aan de puree en roer alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper (optie: en zout).
13. Voeg de appelblokjes toe aan de puree en verdeel de puree over het gehaktmengsel.
14. Leg de plakjes appel over de puree, bestrooi met kaneel en zet de ovenschotel 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!