Kleurrijke frittata

Kleurrijke frittata

Kleurrijke frittata Ditsvit

Aantal

4

Ingrediënten

• 8 eieren
• 1 grote zoete aardappel
• 1 prei
• 100 gram tuinerwten (diepvries)
• 200 gram hüttenkase/cottage cheese
• 1 handje pistachenoten, fijngehakt en extra voor garnering
• 1 teentje knoflook / 1 theelepel knoflookpoeder
• 2 eetlepels (gedroogde) bieslook
• 2 eetlepels (gedroogde) peterselie
• 0,5 theelepel zwarte peper
• evt. 0,5 theelepel cayennepeper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Vet de ovenschaal in met een scheutje olijfolie.
3. Was de zoete aardappel goed af en snijd in dunne schijfjes. Het schillen van de aardappel is niet nodig.
4. Kook de zoete aardappelen en laat nog een kleine 5 minuutjes op laag vuur koken.
5. Snijd de knoflook fijn.
6. Was en snijd de prei.
7. Doe een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en prei kort. Zodra de zoete aardappel klaar is, voeg toe aan de prei. Roer goed door en zet het vuur uit.
8. Klop de eieren los en voeg de kruiden toe aan de eieren. Voeg tot slot ook de hüttenkäse toe en roer goed door.
9. Verdeel het prei mengsel over de ovenschotel, voeg de tuinerwten toe en roer nog eens goed door. Het voorkoken van de tuinerwten is niet nodig.
10. Verdeel het eiermengel over het preimengsel en bestrooi met een 3/4 van de pistache nootjes.
11. Zet +/- 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de eieren zijn gestold.
12. Klaar? Garneer met de overige fijngehakte pistache.

Eet smakelijk!