Kip pesto pasta

Kip pesto pasta

Kip pesto pasta - DitsVit

Aantal

1 persoon

Ingrediënten

• 70 – 100 gram ongekookte volkoren penne/fusilli per persoon
• 125 gram kipfilet per persoon
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 (rode) ui
• 1 teentje knoflook
• 200 gram groente per persoon: rode paprika, champignons, cherrytomaatjes
• 1 handje rucola per persoon
• 3 eetlepels halfvolle yoghurt per persoon
• 1 flinke theelepel groene pesto per persoon (dagkeuze)
• 1 theelepel tijm
• 1 theelepel rozemarijn
• 1 theelepel oregano
• 1 theelepel (gedroogde) basilicum

Bereidingswijze

1. Bereid de volkoren pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Snijd de kipfilet in stukjes.
3. Snipper de ui en knoflook fijn.
4. Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet samen met de ui en knoflook.
5. Snijd de groenten en voeg de groenten toe aan het kipmengsel. Snijd ook de cherrytomaatjes in partjes en houd apart.
6. Voeg de halfvolle yoghurt en pesto in een apart kommetje samen. Voeg ook de tijm, rozemarijn, oregano en (gedroogde) basilicum toe. Roer goed door elkaar.
7. Voeg het yoghurtmengsel toe aan het kipmengsel en roer nog 1 minuutje goed door.
8. Serveer de pasta samen met het kip-pestomengsel.
9. Voeg het handje rucola en de cherrytomaatjes toe als de kip-pesto pasta op het bord ligt.

Eet smakelijk!!