Italiaanse bakplaat groente

Italiaanse bakplaat groente

Traybake-courgette-paprika-wortel Ditsvit

Aantal

2 personen

Ingrediënten

• 1 courgette
• 1 rode paprika
• 1 rode ui
• 1 grote winterpeen
• 2 eetlepels olijfolie
• 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden
• evt. snufje zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de rode ui in halve ringen.
3. Was de courgette en snijd in plakken.
4. Was de paprika en snijd in repen.
5. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in dunne plakjes.
6. Beleg de bakplaat met bakpapier en de leg de groenten er op.
7. Meng de olijfolie met de Italiaanse kruiden en verdeel over de groenten op de bakplaat. Meng het geheel nog eens goed door elkaar.
8. Zet de bakplaat minimaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
9. Keer de groenten na 10 minuten een keertje om. Na 20 à 30 minuten zijn de groenten gaar. Door na 20 minuten een stukje wortel te proeven kun je bepalen of je de groenten langer in de oven wilt hebben.

Tip: Je kunt ook andere groenten gebruiken, zoals bijvoorbeeld aubergines/cherrytomaatjes etc. Kies wat jij lekker vindt!
Tip: Ik serveerde er krieltjes en een varkensfiletlapje bij. Het recept daarvan staat ook op de website.

Eetsmakelijk!