Hete kip met paksoi

Hete kip met paksoi

hete kip paksoi - Ditsvit

Aantal

2

Ingrediënten

• Zilvervliesrijst
• 100 gram kipfilet per persoon
• 1 struik paksoi
• 1 rode paprika
• 1 ui
• 2 eetlepels sambal oelek (dagkeuze)
• 1 teen knoflook
• 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
2. Snijd de kipfilet in blokjes.
3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de kipblokjes gaar. Gaat het bakken van de kip te hard? Blus dan tussentijds af met een beetje water.
4. Voeg de sambal toe aan de kip en verwarm het geheel nog 1 minuut.
5. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
6. Was de rode paprika en snijd in blokjes.
7. Verwijder de achterkant van de paksoi. Was de paksoi en snijd in reepjes. Houd het witte en groene deel apart van elkaar.
8. Verhit in een wok 1 eetlepel olie en fruit de ui en knoflook op hoog vuur. Voeg daarna ook de paprika toe.
9. Voeg na 3 minuten de witte paksoirepen toe en bak het geheel nog eens 2 minuten.
10. Tot slot voeg je de groene paksoirepen toe en bak nog 1 minuut.
11. Schep de rijst, groenten en hete kip over de borden.

Eet smakelijk!