Easy peasy: Nasi

Easy peasy: Nasi

nasi DitsVit

Aantal

2 personen

Ingrediënten

• Zilvervliesrijst
• 100 gram kipfilet p.p.
• 1 teen knoflook
• 1 bak voorgesneden nasi/bami groenten à 450 gram.
• 2 eetlepels 'Java blend voor nasi/bami' van Verstegen (verkrijgbaar bij AH en Jumbo)
• 2 eetlepels olijfolie
• Optioneel: snufje zout

Bereidingswijze

1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
2. Snijd de kipfilet in stukjes.
3. Snijd de teen knoflook fijn.
4. Verhit de olijfolie in een koekenpan/wok en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de kipfilet toe. Blus de kip af door wat water toe te voegen.
5. Als de kip bijna gaar is, voeg je ook de groenten toe. Houd de taugé nog even achter. De taugé bak je op het allerlaatste moment mee, hooguit 2 minuten.
6. Voeg ook de Java Blend kruiden toe.
7. Laat nog +/- 5 minuten pruttelen totdat de groente een fijne bite heeft. Voeg de laatste 2 minuten ook de taugé toe.
8. Serveer het kipmengsel met de zilvervliesrijst.
Tip: Als je van pittig houdt, voeg dan een halve eetlepel sambal (dagkeuze) toe aan het kipmengsel.

Eet smakelijk!