Ingrediƫnten
- – 450 gram kruimige aardappelen
- – 300 gram gesneden prei
- – 1 rode paprika in blokjes
- – 1 eetlepel mosterd
- – 0,5 kopje warme halfvolle melk
- – 2 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
- – Peper (en evt. zout)
- – Vlees naar keuze; bijvoorbeeld kipdrumsticks, zelfgemaakte gehaktbal of varkenshaas.
Instructies
- 1. Schil en was de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen gaar.
- 2. Bereid je vlees.
- 3. Doe 1 eetlepel olijfolie/bakvet in een koekenpan en voeg de gesneden prei en rode paprika. Bak totdat de paprika zacht begint te worden.
- 4. Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn en maal met een keukenmixer fijn of gebruik een aardappelstamper. Voeg de mosterd, 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet, de warme halfvolle melk en peper (en evt. zout) toe. Schep nogmaals goed door elkaar.
- 5. Schep als laatste de groenten door het aardappelmengsel. Schep het geheel nog eens goed door elkaar.
- Eet smakelijk!
© 2023 Copyright Ditsvit