Ingrediƫnten
- 400 gram pompoenblokjes / 1 hele hokkaido pompoen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 500 ml water
- 2 stengels bosui
- 1 groente bouillonblokje Maggi minder zout
- 2 theelepels Euroma Garam Masala kruiden van Jonnie Boer (vaak te koop bij AH/Jumbo).
- Alternatief voor de Garam Masala kruiden: 1 theelepel paprikapoeder, 0,5 theelepel komijnpoeder en een snufje kaneel. De soep wordt hier minder pittig van.
- 1 eetlepel olijfolie
- Een scheutje koffiemelk
Instructies
- Als je een hele pompoen hebt gekocht: Was de pompoen, prik gaatjes in de pompoen en leg de pompoen 2 minuten in de magnetron op vol vermogen. Hierdoor kun je de pompoen makkelijker snijden. Vergeet de gaatjes niet te prikken, anders kan de pompoen ontploffen. De pompoen is nu zacht genoeg om hem in blokjes te kunnen snijden. Laat de schil aan de pompoen zitten. Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten en draadjes eruit. Snijd de rest in blokjes. In totaal heb je 400 gram pompoenblokjes nodig.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Doe de eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg daarna de 2 theelepels Garam Masala toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de pompoenblokjes, het water en het bouillonblokje toe.
- Breng de soep aan de kook en laat circa 15 minuten zachtjes koken zodat de pompoen zacht wordt. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer of in een blender.
- Was en snijd de bosui in kleine ringetjes en voeg de bosui toe aan de soep, roer nog eens goed door en schep de soep in soepkommen.
- Tip: Voeg een scheutje koffiemelk toe om de soep wat romiger te maken. De koffiemelk voeg je pas toe op het moment dat de soep in je soepkom zit.
- Eet smakelijk!
© 2023 Copyright Ditsvit