Ingrediƫnten
- Volkoren of bruine afbakbroodjes
- 1 rauw ei per afbakbroodje
- Beleg naar keuze: kipfilet/30+ kaas/gerookte zalm etc.
- Een snufje zwarte peper
- Een snufje kerriepoeder
- Optioneel: een snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het afbakbroodje doormidden. Let op: de onderkant van het afbakbroodje moet wat hoger zijn dan de bovenkant. Het ei moet in de onderkant van het broodje passen.
- Hol het afbakbroodje gedeeltelijk uit. Zorg er wel voor dat de bodem en de zijkanten van het broodje heel blijven. Het broodkruim kun je eventueel nat maken met water, plat drukken en meebakken met de broodjes.
- Beleg de holte van het broodje met bijvoorbeeld kipfilet of 30+ kaas of gerookte zalm.
- Breek het ei in het broodje en zorg dat de dooier heel blijft.
- Bestrooi met peper, kerrie en eventueel met zout.
- Bak het broodje 8 minuten in de oven. Haal het broodje uit de oven en dek het broodje af met aluminiumfolie. Let er wel op dat het aluminiumfolie niet in het ei hangt. Zet het broodje terug in de oven en bak nog eens 12 minuten af.
- Na (in totaal) 20 minuten zou het broodje en het ei klaar moet zijn. Als het ei nog te dun is, prik dan even met een vork in het ei en bak nog eens 5 minuten zonder aluminiumfolie af in de oven.
- Eet smakelijk!!
© 2023 Copyright Ditsvit