Over DitsVit

Na 5 jaar werkzaam te zijn in het HRM-vak stelde ik mijzelf in 2018 de vraag: ‘Is dit hét nou?’. Met behulp van een loopbaancoachingstraject kwam ik er achter dat voeding, gewicht, gezond eten en bewegen mij onbewust van jongs af aan erg interesseerde. Ik was en ben nog altijd dol op het door spitten van magazines als een ‘Allerhande’ en een ‘Boodschappen’ voor het vinden van nieuwe recepten, houd van sporten/bewegen, gezond koken en bakken. Ook heb ik vanuit het HRM-vak ervaren dat ik veel voldoening haal uit het helpen en begeleiden van mensen. Ik werd door de loopbaancoach getriggerd om hier iets mee te gaan doen.

Ditsy Bergman schaatsen

Van jongs af aan
Tijdens mijn pubertijd kende ik een periode waarin ik strikt op mijn voeding lette. Bovendien sportte ik in extreme mate. Ik volleybalde drie keer per week en schaatste vier keer per week. Ik wilde geen grammetje teveel eten, want stel je voor dat ik zwaarder werd dat was meteen te zien in zo’n strak schaatspak…. Uiteindelijk was mijn voedingsschema zo minimaal dat mijn lichaam zelfs protesteerde om verder af te vallen en bleef ik, tegen mijn zin in, op eenzelfde gewicht. Op een gegeven moment vroeg iemand mij: ‘Ditsy, eet je niet te weinig?’. Ik werd overrompeld door de vraag en schoot meteen in de weerstand. ‘Ik? Te weinig eten? Echt niet!!’. Deze vraag heeft mij aan het denken gezet en ben uiteindelijk meer gezond gaan eten. Je raadt het misschien al: ik viel af!

 

Toekomst
Juist om bovenstaande redenen ben ik opnieuw een opleiding gaan volgen en heb mijn BGN-erkende diploma tot ‘Gewichtsconsulent’ gehaald. Mijn droom is om bij te dragen aan een gezonder en vitaler Nederland waardoor ziektekosten dalen, medicijngebruik verminderd en dat een voedselindustrie haar consumenten niet meer voor de gek kan houden omdat de consument beter weet. Mijn missie is om bewustwording te creëren rondom gezonde voeding wat bijdraagt aan een gezond(er) gewicht en een betere gezondheid van mijn medemens. Het allerbelangrijkste vind ik het behoud van het nieuwe gewicht. Om die reden zet ik in op langere termijn begeleiding zodat het nieuwe gewicht kan worden geborgd.

Zien wij elkaar binnenkort?
Ditsy Bergman