Ingrediënten
- 50 tot 100 gram ongekookte volkoren spaghetti per volwassene
- 150 gram rundergehakt per persoon
- 250 gram groente per persoon (Ik gebruikte verse groenten: courgette, winterwortel, paprika, prei. Voorgesneden groente is ook prima)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels rozemarijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- Een flinke snuf zwarte peper
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
- 1 blikje tomatenpuree (à 140 gam)
- Eventueel een snuf cayennepeper voor de pittige eters onder ons
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Was en snijd de groenten indien je voor niet-voorgesneden groenten hebt gekozen.
- Rul het gehakt in een pan en voeg de knoflook en ui toe. Olie/Boter is niet nodig.
- Voeg uiteindelijke alle groenten toe aan het gehakt en zorg er voor dat alles beetgaar wordt.
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
- Voeg de Italiaanse kruiden, tijm, rozemarijn, paprikapoeder en peper toe en roer opnieuw goed door.
- Laat het geheel nog een minuut of 5 pruttelen en proef of het gehaktmengsel voldoende op smaak is voor jou. Voeg anders meer van bovenstaande kruiden toe.
- Serveer de bolognesesaus/gehaktmengsel bij de volkoren spaghetti.
- Eet smakelijk!
© 2023 Copyright Ditsvit