Ingrediënten
- 8 eieren
- 1 grote zoete aardappel
- 1 prei
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- 200 gram hüttenkase/cottage cheese
- 1 handje pistachenoten, fijngehakt en extra voor garnering
- 1 teentje knoflook / 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels (gedroogde) bieslook
- 2 eetlepels (gedroogde) peterselie
- 0,5 theelepel zwarte peper
- …. cayennepeper
Instructies
- de zoete aardappel goed af en snijd in dunne schijfjes. Het schillen van de aardappel is niet nodig.
- Kook de zoete aardappelen en laat nog een kleine 5 minuutjes op laag vuur koken.
- Snijd de knoflook fijn.
- Was en snijd de prei.
- Doe een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en prei kort. Zodra de zoete aardappel klaar is, voeg toe aan de prei.
- Klop de eieren los en voeg de kruiden toe aan de eieren. Voeg tot slot ook de hüttenkäse toe en roer goed door.
- Verdeel het prei mengsel over de ovenschotel, voeg de tuinerwten toe en roer nog eens goed door. Het voorkoken van de tuinerwten is niet nodig.
- Verdeel het eiermengel over het preimengsel en bestrooi met een 3/4 van de pistache nootjes.
- Zet +/- 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de eieren zijn gestold.
- Klaar? Garneer met de overige fijngehakte pistache.
- Eet smakelijk!
© 2023 Copyright Ditsvit