Ingrediënten
- Zilvervliesrijst
- 100 gram kipfilet per persoon
- 1 struik paksoi
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 eetlepels sambal oelek (dagkeuze)
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de kipblokjes gaar. Gaat het bakken van de kip te hard? Blus dan tussentijds af met een beetje water.
- Voeg de sambal toe aan de kip en verwarm het geheel nog 1 minuut.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Was de rode paprika en snijd in blokjes.
- Verwijder de achterkant van de paksoi. Was de paksoi en snijd in reepjes. Houd het witte en groene deel apart van elkaar.
- Verhit in een wok 1 eetlepel olie en fruit de ui en knoflook op hoog vuur. Voeg daarna ook de paprika toe.
- Voeg na 3 minuten de witte paksoirepen toe en bak het geheel nog eens 2 minuten.
- Tot slot voeg je de groene paksoirepen toe en bak nog 1 minuut.
- Schep de rijst, groenten en hete kip over de borden.
- Eet smakelijk!
© 2023 Copyright Ditsvit