Ingrediënten
- Zilvervliesrijst
- 200 gram kipfilet
- 400 gram sperziebonen
- 1 ui
- 70 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
- 150 ml halfvolle yoghurt
- 50 ml water
- 1 eetlepel Euroma Garam Masala kruiden van Jonnie Boer (vaak te koop bij AH/Jumbo)
- 0,5 theelepel kaneel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook of 0,5 theelepel knoflookpoeder
- Eventueel snuf zout
Instructies
- Marineer de kip tijdig zodat de kruiden kunnen intrekken. Snijd hiervoor de kip in kleine blokjes en doe dit in een boterhamzakje. Strooi 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel Garam Masala kruiden over de kip. Knop het zakje zonder lucht dicht en kneed het geheel zodat de olijfolie en kruiden zich over de kip verdelen. Leg het zakje kip in de koelkast en laat minimaal 1 uur rusten. Hoe langer, hoe beter.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
- Punt de sperziebonen en was ze. Kook de boontjes beetgaar.
- Snipper de ui. Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg ook meteen de knoflook toe.
- Voeg het kipmengsel toe aan de ui.
- Als de kip bijna gaar is, voeg je de tomatenpuree toe. Roer goed door. Voeg vervolgens de halfvolle yoghurt, 50 ml water en het kaneel toe. Verwarm het geheel goed en laat nog even sudderen als het nog te waterig is.
- Proef het kipmengsel even om te bepalen of het voor jou voldoende op smaak is. Voeg anders wat extra Garam Masala kruiden toe.
- Schep de rijst, de sperziebonen en het kipmengsel op borden. Mocht je smaak in het gerecht missen, dan mis je mogelijk zout. De Garam Masala kruiden zijn namelijk zoutloos. Voeg een snufje zout toe aan het kipmengsel van degene die graag wat extra smaak wil. Je hoeft het zout niet toe te voegen aan het gehele gerecht.
- Eet smakelijk!
Notities
De gezonde variant, zonder pakjes en zakjes.
© 2023 Copyright Ditsvit