Ingrediënten
- Zilvervliesrijst
- 100 gram kipfilet p.p.
- 1 teen knoflook
- 1 bak voorgesneden nasi/bami groenten à 450 gram.
- 2 eetlepels ‘Java blend voor nasi/bami’ van Verstegen (verkrijgbaar bij AH en Jumbo)
- 2 eetlepels olijfolie
- Optioneel: snufje zout
Instructies
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Snijd de kipfilet in stukjes.
- Snijd de teen knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan/wok en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de kipfilet toe. Blus de kip af door wat water toe te voegen.
- Als de kip bijna gaar is, voeg je ook de groenten toe. Houd de taugé nog even achter. De taugé bak je op het allerlaatste moment mee, hooguit 2 minuten.
- Voeg ook de Java Blend kruiden toe.
- Laat nog +/- 5 minuten pruttelen totdat de groente een fijne bite heeft. Voeg de laatste 2 minuten ook de taugé toe.
- Serveer het kipmengsel met de zilvervliesrijst.
- Tip: Als je van pittig houdt, voeg dan een halve eetlepel sambal (dagkeuze) toe aan het kipmengsel.
- Eet smakelijk!
© 2023 Copyright Ditsvit